<< terugJe bent nu hier : Home * blogs
Demonstreren!
donderdag 20 oktober 2011  door:
Heb jij wel eens het gevoel dat er niet naar je geluisterd wordt terwijl je altijd naar anderen luistert. Wat als de overheid de partij is die niet luistert?
Dan is het de hoogste tijd om te demonstreren! De Amerikaanse beweging Occupy is het niet eens met de sociale en economische ongelijkheid en demonstreert nu al meer dan een maand op Wall Street in New York. De beweging is ook al overgewaaid naar Europa en Nederland. In verschillende grote steden zetten demonstranten tentjes op en ze zijn niet van plan weg te gaan totdat de regering actie onderneemt. De regering hoort te werken in naam van het volk, en niet andersom. Daar pleit Occupy voor. 
 
Volgens de demonstranten ligt de macht en het geld bij 1 procent van de samenleving. De overige 99 procent heeft volgens hen een slecht leven en dus schuiven de demonstranten de schuld op de rijken (1%) af. Ze hebben een lijst met eisen opgesteld. Hier kan je de eisen lezen, het is wel in het Engels.
 

De demonstranten proberen vreedzaam te protesteren. De beweging heeft geen leider, elk lid van de beweging heeft evenveel zeggenschap. De communicatie van de groep gaat via verschillende websites, forums en sociale media zoals Twitter en Facebook. De bekende hackersgroep Anonymous heeft zich ook bij de groep aangesloten. Anonymous heeft meerdere overheidsinstellingen en bedrijven gehackt over de hele wereld. Dit laat zien dat ze bereid zijn om ver te gaan. 
 
Occupy strijdt hard voor haar idealen. Hoe denk jij dat het zal aflopen? 
 

reacties
er zijn nog geen reacties geplaatst


geef jouw reactie op deze blog
Ik ben een van jaar

Geef hieronder je e-mailadres op. Je ontvangt dan bericht als anderen reageren op deze blog.

Je krijgt geen andere e-mails en afmelden is simpel.
  iconverzenden  
Waarom staat mijn reactie niet gelijk online?
Je reactie wordt, voordat deze wordt geplaatst op de site, goedgekeurd door de beheerders. Deze komt dus niet direct online.